• teta@tetamuh.com.tr

Çınar Mah. Duru Cad. No:4
06750 Akyurt, Ankara/TÜRKİYE

Telefon

+90 312 847 53 61

ÇELİK UN SİLOLARI

Avantajları:

  • Hijyen ve sağlık kurallarına uygunluk
  • Kısa sürede teslim ve montaj
  • Ürünün siloya yapışma ihtimalinin olmaması
  • Daha düzenli boşaltma

 

Un, İrmik, Kepek ve Tavlanmış Buğday için

 

Un, makarna, irmik ve unlu mamul fabrikalarının hammadde ve ürün depolama gereksinimlerine kolay, hızlı ve hijyenik bir çözüm getiren modüler yapılı Teta Çelik Siloları, 20-150 ton arasındaki çeşitli kapasitelerde standart olarak üretilmektedir. Un ve irmik için üretilen çelik silolara ait panellerin iç duvarları, özel yüzey işlemlerinden geçirildikten sonra Gıda Nizamnamesi’ne uygun toz boya ile boyanarak, fırınlanmaktadır. Tavlanmış buğday için üretilen silolar ise sıcak daldırma galvaniz kaplanmaktadır. Modüler yapıları sayesinde kolayca nakledilebilen silo panelleri, çok kısa sürede civatalı bağlantı ile yerine kurulmaktadır.

 

PAÇAL SİSTEMİ

Çelik siloların altına yerleştirilen hız kontrollü özel tüp helezonlarla, her silodan istenen oranlarda un çekilerek paçal yapılabilir. Toplayıcı helezona ilave edilen özel karıştırıcı paletli bölüm ile unun karışması sağlanır.

Paçal Sistemi’nin kontrol PLC Sistemli ve Bilgisayar Kontrollü olmak üzere 2 yolla gerçekleştirilmektedir. Bilgisayarlı sistemde, ekran üzerinden hangi silodan hangi oranda mal istendiğinin girilmesi halinde, sistem otomatik olarak hız kontrol sistemine kumanda etmekte ve istenen paçala kolaylıkla ulaşılmaktadır.